یازده نشانه هشداردهنده براي شناسايي اختلالات رواني در كودكان


 

نويسنده:دکتر محمدحسن عامری




 
متخصصان روانشناسي اطفال براي كمك به كودكاني كه اختلالات رواني در آنها اغلب تشخيص داده نمي‌شود، فهرستي از 11 نشانه هشداردهنده جديد را براي والدين و ساير افراد در جامعه منتشر كرده‌اند كه امكان تشخيص آسان‌تر اين اختلالات را فراهم مي‌سازد.
از بين اين نشانه‌ها مي‌توان به احساس غمگيني و درون‌گرايي و كم حرف شدن به مدت دو هفته يا بيشتر اشاره كرد كه علامت افسردگي است وهمچنين احساس‌ ترس و نگراني كه در فعاليت‌هاي روزانه اختلال ايجاد مي‌كند و علامت اضطراب است.
متخصصان مركز پزشكي مايوكلينيك تاكيد كرده‌اند كه اين فهرست در واقع به كاهش شكاف بين كودكان مبتلا به اختلالات و كودكاني كه واقعا تحت درمان قرار مي‌گيرند، كمك خواهد كرد.
به گزارش مجله آنلاين لايوساينس، اين متخصصان خاطرنشان كردند: از آمارهاي ثبت شده چنين برمي‌آيد كه از هر 4 كودك مبتلا به اختلالات رواني سه كودك از جمله آنهايي كه به اختلال نقص توجه ناشي از بيش‌فعالي (ADHD)، اختلال دو قطبي و اختلالات تغذيه‌اي مبتلا هستند، بيماريشان تشخيص داده نمي‌شود و مراقبت‌هاي پزشكي مورد نيازشان را دريافت نمي‌كنند.
به اين ترتيب با در اختيار داشتن اين فهرست، والديني كه متوجه هر يك از اين علايم در فرزندان خود مي‌شوند موظف هستند كودك خود را نزد يك متخصص روانپزشكي اطفال ببرند و هر چه زودتر براي درمان، اقدام نمايند.
دكتر پيتراس.جنسن. استاد روانپزشكي در مركز تخصصي مايوكلينيك در اين‌ باره تصريح كرد: شناسايي يك اختلال رواني در سالهاي نخست زندگي امكان درمان زودتر را فراهم ساخته و در نتيجه موجب مي‌شود كه نتايج درمان، موثرتر ‌شود.
اين 11 نشانه هشداردهنده كه فهرست آن‌ها در مجله اطفال منتشر شده عبارتند از:
ـ احساس غمگيني خيلي زياد و درون‌گرايي و كم‌حرفي به مدت دو هفته يا بيشتر .
ـ تلاش جدي براي آسيب رساندن به خود يا اقدام به خودكشي و يا برنامه‌ريزي براي اين اقدام.
ـ بروز ناگهاني ترس بدون دليل كه گاهي با تند شدن ضربان قلب يا سريع شدن تنفس همراه است.
ـ شركت در درگيري‌ها و زد و خوردهاي متعدد با استفاده از اسلحه يا گرايش به زدن آسيب‌ جدي و خطرناك به ديگران .
ـ رفتارهاي شديد، تند و غيرقابل كنترل كه به خود كودك يا ديگران آسيب برساند.
ـ نخوردن غذا يا پرت كردن آن و يا مصرف زياد ملين‌ها با هدف كاهش وزن .
ـ نگراني‌ها و ترس‌هاي شديد كه فعاليت‌هاي روزانه را مختل كند .
ـ دشواري شديد در تمركز يا بروز بي‌قراري كه ممكن است كودك را به خطر بيندازد و يا روي بازده تحصيلي او تاثير منفي بگذارد.
ـ گرايش به مصرف دارو يا الكل.
ـ نوسانات خلقي شديد كه موجب بروز مشكلات در روابط شود .
ـ تغييرات فاحش و شديد در رفتار يا شخصيت كودك .
با مشاهده هر يك از اين علائم و نشانه‌ها والدين بايد براي تشخيص صحيح اختلال رواني هر چه زودتر به متخصص مراقبت‌هاي بهداشتي كودكان مراجعه نمايند چون هرگونه اهمال و بي‌توجهي عواقب شديد و جبران‌ناپذيري را در پي خواهد داشت.
منبع:ايسنا
ارسال توسط کاربر محترم سایت :hasantaleb